Organisaatio

Korkeakoulua johtaa dekaani Janne Laine. Opetuksesta vastaava varadekaani on professori Tapani Vuorinen ja tutkimuksesta vastaava varadekaani on professori Sirkka-Liisa Jämsä-Jounela.

lainejanne_pic.jpgJanne Laine (s. 1968) on ollut Teknillisen korkeakoulun ja Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun professorina vuodesta 2003. Hän on johtanut puunjalostustekniikan laitosta vuodesta 2012, mitä ennen hän toimi vuoden laitoksen varajohtajana.

Janne Laine työskenteli ruotsalaisen puunjalostustekniikan tutkimusinstituutin (Swedish Pulp and Paper Research Institute, STFI )palveluksessa 1997–2001 ja toi mukanaan Suomeen nanoselluloosaan liittyvän tutkimuksen. Hän oli mukana perustamassa Nanoselluloosakeskusta Suomeen 2008, ja hänen panoksensa Tekesiltä merkittävän tutkimusrahoituksen saaneessa Selluloosa kohtaa designin -hankkeessa on myös merkittävä.

Janne Laine johti 2003–2013 puunjalostuksen pintakemia -tutkimusryhmää, joka on mukana Suomen Akatemian Biosynteettisten hybridimateriaalien molekyylimuokkauksen huippuyksikössä 2014 alkaen.

Laitokset:

Laitosjohtaja

Varajohtaja

Kemian tekniikan ja metallurgian laitos

Jukka Seppälä

Ari Jokilaakso

Kemian ja materiaalitieteen laitos

Jari Koskinen

Kari Laasonen

Biotuotteiden ja biotekniikan laitos

Herbert Sixta

Markus Linder

 


Tarkemmat yhteystiedot löydät täältä.

 

 

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 06.02.2017.