Tulevaisuuden osaajia

Aalto-yliopiston alumni- ja yrityssuhteet yhdessä ura- ja rekrytointipalveluiden kanssa tarjoaa työnantajille monimuotoisia palveluita ja tukee Aalto-opiskelijoiden työllistymistä sujuvasti opintoja vastaaviin tehtäviin.

Työnantajayhteistyö Kemian tekniikan korkeakoulussa ja Otaniemen kampuksella

Työnantajayhteistyön kautta tarjotaan työnantajille välineitä opiskelijoiden rekrytointiin (harjoittelut, kesätyöt, diplomityöpaikat, vakituiset työt) sekä työnantajamielikuvan rakentamiseen Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijoiden joukossa.

Työkalut työnantajayhteistyöhön

Opiskelijoiden rekrytointiin voi hyödyntää mm. seuraavia työkaluja:

Työnantajamielikuvan rakentamiseen ja ylläpitoon sekä opiskelijoiden tapaamiseen rekrytointiin liittyvissä asioissa soveltuvat erilaiset työnantaja- ja rekrytointitapahtumat. Rekrytointitapahtumia järjestetään erilaisille opiskelijakohderyhmille aina suurista rekrytointimessuista kohdennetumpiin alakohtaisiin tilaisuuksiin.

Opiskelijoita on mahdollista tavoittaa rekrytointimielessä myös monien markkinointi- ja viestintäkanaviemme, kuten suorasähköpostin, tapahtumakalenterien ja Facebookin, kautta.

Sisältö ja ajoitus

Työnantajanäkyvyyttä ja rekrytointiyhteistyötä suunniteltaessa on tärkeää huomioida niin opiskelijoiden lukuvuoden aikataulut kuin myös oikean sisällön kohdentaminen oikealle yleisölle.

Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijoiden lukuvuosikalenterin näette opiskelijakanava Intosta, ja näiltä sivuilta löydätte lisätietoja tutkinnoista ja koulutusohjelmista.

Partneruus

Partneruus on väylä suunnitelmalliseen ja pitkäjänteiseen työantajayhteistyöhön. Pitkäaikaiset kumppanuudet erilaisten työnantajien kanssa mahdollistavat laajan työantajanäkyvyyden opiskelijoidemme suuntaan sekä systemaattisen otteen rekrytointiyhteistyön eri osa-alueisiin. Tarjoamme palveluja sekä Aalto-yliopiston tasolla että kampus- ja koulukohtaisesti.

Työnantajatapahtumat

Aalto-yliopiston kumppanuuspalvelut järjestää yhteistyössä muiden Aalto-toimijoiden kanssa vuosittain erilaisia rekrytointitapahtumia, kuten Urafoorumin, Otaniemen kampuksella. 

Kesätöihin-rekrytointitapahtuma järjestetään vuosittain tammikuussa. Perinteisesti tapahtumapaikkana on toiminut Otakaari 1 kampuksen ytimessä. Tapahtumaan ovat tervetulleita työnantajat, jotka ovat kiinnostuneita rekrytoimaan Aalto-yliopiston opiskelijoita kesätöihin ja rakentamaan työnantajamielikuvaa Otaniemen kampuksella.

TalentIT-messut on jo perinteeksi muodostunut ICT-alan rekrytointi- ja kontaktointitapahtuma, joka järjestetään vuosittain marraskuun ensimmäisenä torstaina. Tapahtuma kokoaa laajasti yhteen ICT-alan toimijat, opiskelijat ja nuoret ammattilaiset.

TalentIT-messuille ovat tervetulleita kaikki työnantajat, jotka etsivät organisaatioonsa ICT-alan vahvistusta ja haluavat näkyä Aallon opiskelijoiden keskuudessa. TalentIT-messut järjestetään  marraskuussa.

Muista työnantajatapahtumistamme ja -palveluistamme löydät tietoa
http://www.aalto.fi/fi/cooperation/career_services/


Työelämäkurssit

Kemian tekniikan korkeakoulun kandidaattiohjelman opiskelijat suorittavat kaksi työelämäkurssia kesätöidensä yhteydessä (ensimmäisen ja toisen opiskeluvuoden jälkeisinä kesinä). Opiskelijat oppivat erilaisia työelämätaitoja sekä arvioivat työnantajaorganisaation toimintaa ja kehittämistarpeita. Yrityksillä on mahdollisuus vaikuttaa tehtävänantoihin ja kehittämisideoinnin aihevalintoihin. Lisäksi yritykset osallistuvat opiskelijoiden kehittymisen arviointiin.

Lue lisää työelämäkursseista sekä yhteistyöstä työnantajien kanssa kurssien puitteissa.
 

Lisätietoja

Lisätietoja Kemian tekniikan korkeakoulun työnantajayhteistyöstä antaa alumni- ja yrityssuhdevastaava Petri Silenius, petri.silenius [at] aalto [dot] fi, puh. +358 50 344 1934.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 26.04.2017.