Teknillisen korkeakouluopetuksen historianäyttely

perjantai 18. marraskuu 2011 10:00 - torstai 31. toukokuu 2012 10:00
Sijainti: Otakaari 1, 02150, Espoo, FI

Otakaari 1:n pääaulan toisessa kerroksessa avattiin 18.11. teknillisen korkeakouluopetuksen historiaa esittelevä kuva- ja esinenäyttely. Näyttely on sijoitettu A-salin edessä oleviin vitriineihin.

Kuvakokoelman tarkoituksena on esitellä teknillisen korkeakouluopetuksen muotoja ja arkea 1800-luvun puolivälistä nykypäivään. Kuvat on järjestetty siten, että niiden avulla vierailijoille voidaan antaa yleiskuva tekniikan korkeakouluopetuksen kehityksestä. Mukana on myös esittelyt tekniikan akateemikoista ja tunnetuimmista tekniikan alan tutkijoista.

Esinenäyttelyyn on valittu joitakin korkeakouluopetukseen liittyviä tunnuksia ja asiakirjoja lähinnä 1900-luvulta. Esillä on mm. Pariisin maailmannäyttelystä vuonna 1900 saatu Grand prix ja TKK:n rehtorin nuija. Toisessa vitriinissä on korkeakoulun vuonna 1949 kansainvälisiltä yhteistyökumppaneiltaan saamia adresseja. Kolmannessa vitriinissä on puolestaan TKK:n saamia vierailulahjoja eri puolilta maailmaa.

Näyttely on avoinna Otakaari 1:n aukioloaikoina.

Lisätietoja panu.nykanen@aalto.fi