Kansainvälinen suunnitteluprojekti innostaa opiskelijoita

15.03.2012

[Kuva:neptune_opiskelijat.jpg]

Muutaman opiskelijan muodostamissa ryhmissä ollaan työn touhussa. Styse Van Der Molen (Alankomaat), Juho Purhonen (Aalto-yliopisto), Palash Sarkar (Aalto-yliopisto), Pauline Fatiga (Ranska), Gianmaria Vitale (Italia) muodostavat kahden slovenialaisen opiskelijan kanssa asuinaluetta suunnittelevan tutkimusryhmän ja pohtivat miten naapurustosta saataisiin mahdollisimman ympäristöystävällinen.

– Ideoimme yhdessä, mutta ryhmässä on työnjako asuinalueen teemojen mukaan veden, energian ja jätteidenhoidon osalta, kertoo Palash Sarkar.

Seuraavaksi ryhmä miettii julkisten tilojen tekemistä ja sitä, miten annettu energiankulutuksen kokonaismäärä jaetaan alueella.  Työtä riittää perjantain 15 minuutin esitystä ja arviointia varten. – Voitto ei kuitenkaan ole tärkeintä, vaan työskentely kansainvälisessä ryhmässä ja lopulta muiden ryhmien ideoiden näkeminen, toteaa Gianmaria Vitale.

Asuinalueen suunnittelu noudattanee samaa kaavaa kaikissa ryhmissä, otaksuvat opiskelijat. Juho Purhosen mukaan eroja syntyy lähinnä siitä, keskitytäänkö lyhyessä esitelmässä enemmän asuinalueen kokonaisuuteen vai valittuihin yksityiskohtiin ja pieniin innovaatioihin. – Me painotamme asuinalueen suunnittelun kokonaiskuvaa, mutta huomioimme yksityiskohtia myös jonkin verran, tiivistää Sarkar.

Opiskelijat ovat innoissaan projektista, vaikka se ei kaikkien kohdalla vastaakaan omaa koulutusta. Esimerkiksi Vitale valmistuu maa- ja vesirakennusinsinööriksi, mutta Purhosen pääaineena on paperitekniikka. Kaikki ryhmän jäsenet painottavatkin kokemusta sen sosiaalisen ja kansainvälisen vuoksi. Iltaisin opiskelijat unohtavat suunnittelutyön ja tutustuvat toisiinsa, toisten maiden keittiöön ja kulttuuriin. Osa on hankkeen myötä ensimmäistä kertaa Suomessa. – Täällä on hienoa, mutta kauhean kylmä, toteavat Vitale ja Fatiga kuin yhdestä suusta.

Lue lisää projektista täältä.