Michael Gasik mukana Euroopan johtavassa metalliyhdisteiden tutkimusprojektissa

02.07.2012

Metalliyhdisteiden tutkimukseen keskittyvä IMPRESS-projekti on valittu kymmenen parhaan projektin joukkoon yli 900 sadasta EU:n rahoittamasta teollisuuden teknologioihin keskittyvästä tutkimushankkeesta. Kemian tekniikan korkeakoulun professori Michael Gasik tutkijoineen toi IMPRESSin laajaan yhteistyöverkostoon mukaan Aalto-yliopiston materiaalitutkimuksen osaamista.

IMPRESS-projektissa tutkijat onnistuivat kehittämään kaksi uutta metalliyhdistettä, joilla voidaan tehostaa lentokoneiden kaasuturbiinien ja teollisuudessa käytettävien katalysaattoreiden toimintaa. Prof. Michael Gasik Aalto-yliopistosta johti yhtä projektin viidestätoista työpaketista, jossa uusien materiaalien tutkimuksen lisäksi koottiin laaja metalliyhdisteiden ja niiden ominaisuuksien tietokanta.

IMPRESS on Euroopan avaruusjärjestön (European Space Agency ESA) koordinoima viisivuotinen projekti, joka toteutettiin vuosina 2004–2009. Projekti sai rahoitusta Euroopan komission tutkimuksen 6. puiteohjelmasta. Yhteensä rahoitus viidelle vuodelle oli 41 miljoonaa euroa.

IMPRESSiin kuuluu 45 tutkimusryhmää ja yritystä eri puolilta Eurooppaa ja Venäjää.  Yhdistämällä yli 150 alan johtavaa asiantuntijaa 15 maasta IMPRESS on suurin metalliyhdisteiden tutkimukseen keskittynyt projekti koko maailmassa.

Euroopan komission tutkimuksen puiteohjelmilla 5, 6 ja 7 on rahoitettu yli 900 teollisuuden teknologiat -alan tutkimusprojektia.  Mukaan kilpailuun parhaasta projektista ilmoittautui 63 hanketta. IMPRESS valikoitui ansiokkaasti kymmenen parhaan projektin joukkoon. Paras projekti palkittiin Industrial Technologies 2012 -konferenssissa Århusissa 20.6. Parhaaksi projektiksi valittiin projekti nimeltä IMPULSE.

Professori Michael Gasik
michael.gasik [at] aalto [dot] fi

IMPRESS-projekti
Industrial Technologies 2012 -konferenssi

Sivusta vastaa: viestinta-chem [at] aalto [dot] fi (Kemian tekniikan korkeakoulu) | Viimeksi päivitetty: 02.07.2012.