TkT Markus Reuter materiaalitekniikan järjestelmäsuunnittelun Adjunct Professor - tehtävään

21.08.2012

MarkusReuter.jpg

Aalto-yliopiston professuurin ohella Markus Reuter jatkaa johtajana Outotec Oyj:n teknologiahallinnossa vastuualueenaan mm. yhteistyö yliopistojen ja kansainvälisten organisaatioiden kanssa. Lisäksi Markus Reuter jatkaa Melbournen yliopiston kestävien teknologioiden tutkimusprofessorina.

”Uusi järjestelmäsuunnittelun professuuri tuo metallien valmistuksen ja kierrätyksen kannalta tärkeän näkökulman materiaalitekniikan opetukseen ja tutkimukseen.” perustelee Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun dekaani Outi Krause.

”Elektroniikan ja magneettisten materiaalien kierrätys muuttaa jalostusketjua aiempaa vaativammaksi monivaiheiseksi järjestelmäksi. Sen hallinta edellyttää metallurgian ja termodynamiikan sekä materiaalien koko elinkaaren tuntemista ja kierrätyksen suunnittelua. Kierrätyksessä voidaan tehokkaasti hyödyntää metallurgisia prosessiratkaisuja ja teknologioita. Järjestelmäosaaminen on oleellinen osa kestävän kehityksen mukaista metallien valmistusta.”

Linkki Outotecin tiedotteeseen.