Mikrobiöljytutkimus Kemianteollisuuden Innovaatiopalkinnon finaalissa

16.04.2014 Professori Simo Laakson mikrobiöljytutkimus pääsi neljän finalistin joukkoon Kemianteollisuus ry:n järjestämässä Innovaatiopalkinto-kilpailussa.

Nanokiteisestä selluloosasta muokattiin tehokas virusten torjuja

15.04.2014 Tutkijat onnistuivat luomaan nanokokoisiin selluloosakiteisiin biologista rakennetta imitoivan pinnan, joka sitoo virukset itseensä ja tekee ne toimintakyvyttömiksi. Tuloksista voi olla hyötyä esimerkiksi virusinfektioita torjuvien voiteiden ja pintojen kehittämisessä.

Katalyytin avulla sellun voi valkaista sekunneissa

14.04.2014 Aalto-yliopiston keksintö nopeuttaa sellun valkaisuprosessia ja vähentää siinä tarvittavien kemikaalien määrää.

Sano se suomeksi -kampanjan voitti biotuotetekniikan opiskelija

10.04.2014 Iloisesti hymyilevä Gaurav Das tulee vastaan ja huikkaa ”moi, mitä kuuluu?”

Hyvällä sivuainevalinnalla pääsee pitkälle

04.04.2014 Se, mitä opiskelee pääaineen rinnalla, voi ratkaista uran suunnan. Aalto-yliopiston opiskelijoilla ei ainakaan ole pulaa mahdollisuuksista.

Puun tunteva arkkitehti ihailee hirsimökkejä

01.04.2014 Esi-isämme rakensivat niukoilla resursseilla kestäviä koteja. Suomeen kotiutunut japanilaisarkkitehti tutkii, mitä voimme heiltä oppia.

Parhaat väitöskirjat ja diplomityöt palkittiin jälleen

20.03.2014 Palkittuja opiskelijoita kiiteltiin omaperäisyydestä, kypsyydestä ja tutkimusaiheen syvällisestä ymmärtämisestä.

Puuta syövä lehmä voi turvata ruoantuotannon

17.03.2014 Tutkijat ovat kehittäneet menetelmän, jolla mikrokiteistä selluloosaa voidaan tuottaa ekologisesti ja tehokkaasti eläinrehuteollisuuden raaka-aineeksi.

RSS 2.0 -syöte