Kemian tekniikan tutkijakoulusta 100. tutkijatohtori

24.11.2009

KUTSU TIEDOTUSTILAISUUTEEN 26.11.2009 klo 13.30, Dipoli, sali 23, Otakaari 24, Espoo.

Kemian tekniikan tutkijakoulu
GSCE (Graduate School in Chemical Engineering) on toiminut aktiivisesti vuodesta 1995 lähtien. Nyt koulusta valmistui sen sadas tutkijatohtori, Mikko Helle. Merkkipaalua huomioidaan tutkijakoulun vuosiseminaarin yhteydessä Dipolissa, Espoossa 26.11.
Tilastot osoittavat, että GSCE:n tohtorit ovat sijoittuneet hyvin työelämään. Työttömyysaste on 0%.

Kemian tekniikan tutkijakoulu GSCE (Graduate School in Chemical Engineering) on yksi opetusministeriön tukemista kansallisista tutkijakouluista. Tutkijakoulun perustivat vuonna 1995 yhdessä Åbo Akademi, Teknillinen korkeakoulu, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Oulun yliopisto ja se on yksi suurimmista maassamme toimivista tutkijakouluista.

Tutkijakoulun tarkoituksena on ollut osallistuvien yliopistojen tiiviillä yhteistyöllä tehostaa tohtorikoulutusta kemian tekniikan alalla. Tavoitteena on ollut alan väitöskirjatöitten korkean tason ylläpitäminen ja valmistumisaikojen lyhentäminen. Tähän pyritään tukemalla osallistuvia väitöskirjatyöntekijöitä muun muassa yhteisillä erikoiskursseilla, seminaareilla sekä matka-apurahoilla.

Mikko Helteestä kemian tekniikan tutkijakoulun 100. tutkijatohtori

Mikko Helle valmistui Åbo Akademin kemian tekniikan osastolta vuonna 2009. Väitöksen nimi on "Data-driven Analysis of Blast Furnace Tuyere-level and Hearth Conditions". Työ käsittelee teräksen valmistukseen kuuluvan masuunin prosessin yksityiskohtia. Mikko Helle jatkaa tutkijana Åbo Akademissa.

Kemiantekniikan tutkijakoulun johtaja on professori Mikko Hupa, Åbo Akademista. Koulun johtoryhmässä toimivat tällä hetkellä professorit Juha Tanskanen (Oulun yliopisto), Marjatta Louhi-Kultanen (Lappeenrannan teknillinen yliopisto) ja Ville Alopaeus (Teknillinen korkeakoulu). Koulua koordinoidaan Åbo Akademissa ja koordinointiassistenttina toimii Maria Ljung.

Vuosiseminaarin yhteydessä järjestettävässä tiedotustilaisuudessa on mahdollisuus kuulla kemian tekniikan tutkijakoulun toiminnasta, haastatella koulun johtajia ja sen sadatta tohtoria sekä nykyisiä tohtoriopiskelijoita.

Tiedotustilaisuus pidetään torstaina 26.11.2009 klo 13.30 Dipolin salissa 23, osoite Otakaari 24, Espoo.

Tervetuloa!

Lisätietoa:

professori Mikko Hupa

professori Ville Alopaeus
puh. 0400 740807

Kemiantekniikka on insinööritaitoa jossa sovelletaan luonnontieteitä, esimerkiksi fysiikkaa ja kemiaa sekä matematiikkaa tekniikan kehittämiseen.
Sovellukset kemiantekniikan osaamiselle voivat olla hyvin monipuolisia.
Tutkijakoulun tutkijoitten työt liittyvät uusiutuvan energian tuotantoon, puhtaaseen polttotekniikkaan, ympäristötekniikkaan, niin sanottujen vihreitten kemikaalien valmistukseen, tehokkaisiin metallurgisiin prosesseihin ja puunjalostuksen kemikaalikiertoon.